Doe mee met de fotowedstrijd en maak kans op een bon van De Standaard Boekhandel!

 

  • Maak een originele foto van(een deel van) jezelf met jouw favoriete boek.

  • Noteer in een tekstje van 20 tot 40 woorden waarom je dat boek kiest.

  • Stuur je foto en je tekst ten laatste op 22/2 naar bibliotheek@sji-borsbeek.be.

 

Belangrijke info: Alle foto's en tekstjes zullen op deze website verschijnen en/of in de school opgehangen worden.

Inzendingen fotowedstrijd

Als de boekenworm die ik ben, kies ik 

‘De Kinderverzamelaar.’  Deze thriller neemt je mee op vakantie en je verslindt elke pagina. Hoofdstuk na hoofdstuk blijft je adrenaline pompen. Je kan er niet mee stoppen... ‘n Dikke aanrader!! 

Billites Claes, oud-leerlinge

Ik vind het boek de outsiders van S.E. Hilton een absolute topper. Ik vond het een heel mooi boek omdat het zich verdiept in een wereld vol met chaos tussen de jongeren van de west side en de east side.

Marie, 5 GWW

'Wiebelkont' is een boek vol energie, gevoeligheid en humor waarin een meisje dat eigenlijk als een jongen geboren wilde worden haar leven vertelt.

Dit boek is een echte aanrader. Het leest vlot, je hebt het gevoel dat je niet kan stoppen met lezen.

Shana, 5 GWW

Het is een heel speciaal boek omdat er gemengde situaties en emoties in voorkomen. Het is een verslavend verhaal over gevaar en liefde. Dit boek is geschreven door Aprilynne Pike. Het boek gaat over een meisje dat verhuist en naar en nieuwe school gaat. Ze ontdekt op school dat ze een elf is. Ze heeft zoveel vragen en krijgt geen antwoorden. Ze heeft zelfs een gevecht gehad met trollen. Ikzelf vind het een heel goed boek omdat het gaat over liefde, avontuur en risico's nemen. Het is echt een boek om aan te raden.

Tané, 1 G

Ik heb gekozen voor het boek 'Het duivelskind'.

Het verhaal is onvoorstelbaar, ik viel van de ene verbazing in de andere. Ik heb dit boek gelezen met tranen in mijn ogen. Dat ouders zoiets hun eigen kind kunnen aandoen en dat Jeugdzorg zo verschrikkelijk faalt. Ik vond het een indrukwekkend verhaal, een eye-opener hoe dingen heel lang in het verborgene kunnen blijven.

Lexi, 6 VZa

1984 doet je denken over de toekomst, alhoewel de titel anders suggereert.

De dystopische sfeer neemt je mee in een verhaal over onderdrukking en privacy... of juist het gebrek eraan.

Verder is er ook een sub-plot over een verboden liefde, maar dit is door het scenario niet zo'n algemeen Romeo-en-Juliaverhaal.

Yarne, 5 GWW

Ik heb Fantasia VII gekozen, een boek waar ik me als kleine meisje in verdiepte. Het is vlot leesbaar en verveelt nooit. 

Ik verdiep me in de avonturen van Geronimo, een topschrijver met veel fantasie. 

Christina, 5 GWW

Zodra je het eerste hoofdstuk van Wie niet weg is hebt gelezen, wil je het boek niet meer wegleggen! 

Nadja, 5 GWW

Ik las Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton vroeger elke dag. Het was mijn lievelingsboek toen ik klein was. Het eerste boek van Geronimo Stilton en ... niet mijn laatste!

Anke, 5 GWW

Het boek 'iedereen wist het' is een heftig, waargebeurd en een prachtig boek. Het is heel gevoelig en frustrerend.Het boek gaat over een vrouw dat 28 jaar lang misbruikt wordt. Iedereen wist het, maar niemand greep in. 

Chara, 5 GWW

Het boek Elixer van Hilary Duff vond ik geweldig. Het zit vol fantasie, drama, spanning, romantiek... Het leest vlot en is helemaal niet moeilijk te begrijpen, ondanks de twee verhaallijnen die uiteindelijk tot één mooi geheel komen.

Anoniem, 5 GWW

Het boek “De smurfen” heb ik gekozen omdat ik het stiekem nog altijd graag lees. Vroeger lazen mijn ouders altijd voor uit dit verhaal, wat ik altijd leuk en interessant vond. Wanneer ik ga babysitten, lees ik ook altijd voor uit “De smurfen”.

 

Fleur, 5 GWW 

Selectie Fans op z'n top. Een mooie en ontroerende reeks die je meesleept doorheen America's verhaal, die strijdt voor het hart van de prins. Het is de beste reeks die we hebben gelezen van YA ( Best of Young Adults)!

Amber en Mirte, 5 GWW

For Girls Only is gewoon mijn jeugd! Geen enkel ander boek waar ik mij zo in kan inleven. Betere boeken heb ik nooit gevonden.

Emma, 5 GWW

Hier was ik gaat over een meisje dat de persoon die verantwoordelijk is voor de zelfmoord van haar beste vriendin gaat zoeken. Het is een heel meeslepend boek, je wil blijven lezen om te weten wat er verder gebeurt.

Julie, 5 GWW

Een geweldig boek! Mette is een waargebeurd verhaal dat je helemaal laat inleven in de oorlogstijden. Superinteressant, emotioneel en meeslepend verhaal.

 

Felien, 5 GWW 

Gruwelijk Cool Gaaf Mieters Vet

De gruwelijke stripreeks van Maaike Hartjes. Een hap uit haar dagboek, zo herkenbaar als een dag uit je eigen leven, maar dan grappiger. Zo sgrijft ze het ff over de jngerntaal van now. Hoe ze plots geil wordt in de bibliotheek. Van mij! Voor jou! Want zo lief ben je nog wel!

Noa, 5 GWW

Wonder is een fantastisch boek dat mij tot de laatse bladzijde geboeid heeft. Het brak mijn hart, maar kon het ook op een mooie manier weer heel maken. Dit boek bevat een aantal waardevolle levenslessen die ik zal onthouden. #choosekind

Vera, 6 VZa

Ik heb dit boek gekozen omdat de voorkant mij aansprak. Ik vond het ook een mooie titel " Het huis van mijn dromen". En het leek me een uitdaging om eens een boek in het Engels te lezen.

Laura, 

Mijn favoriet boek is Geen Bereik van Marian De Smet, omdat het super spannend en makkelijk te lezen is. Er is een grote variatie van perspectieven, waardoor het boek voor mij interessant blijft.

Margot, 5 GWW

Ik koos het boek Puk van de Petteflet omdat ik vroeger als kind als ik bij mijn tante ging slapen las ze er uit voor voor mij. Ik vond het altijd heel leuk en heb er toffe herinneringen aan. Dit is de reden dat ik dit boek koos. 

Laura Swaans, 4 STW

Mijn favoriete boek is " After" van Anna Todd. 

Tot mijn verbazing had ik helemaal niet verwacht dat ik dit boek zo goed ging vinden.

Van begin tot einde zat ik helemaal in het verhaal.

Het boek zit vol met spannende, verrassende, verdrietige en enge momenten.

Zeker en vast een aanrader!!

Loena, 6 VZa

Ik heb gekozen voor het boek 'Mijn bonzend hart'.

Ik heb gekozen voor dit boek omdat het er mij aan laat denken van hoe moeilijk het soms ook gaat, dat je er toch voor moet blijven vechten/gaan.

Yentl, 6 VZ

Ik heb mijn allereerste sprookjesboek gekozen met het verhaal van “De kleine zeemeermin”. Door dit boek begon ik meer en meer te lezen. En het zorgde ervoor dat mijn fantasie vergrootte.

Yona, 6 VZ

Na een ruzie van haar vader met de politie wordt Lampje naar het beruchte zwarte huis gestuurd. In dat huis beleeft ze spannende avonturen.

Lampje is een geweldig boek! De opbouw van het boek is fantastisch. Doorheen het boek wordt het steeds spannender. Je leeft hard mee met de personages. Het verhaal gaat over de zee en het is mooi hoe goed het is gelukt om het hoofdpersonage van de zee te laten houden.

Fiene, 1M

Ik heb het boek 'Warrior Cats' gekozen omdat er veel spanning in zit, vanaf het begin tot het einde van het verhaal. Het hoofdpersonage is een kat en mijn lievelingsdier is een kat, dus dat spreekt me extra aan voor het boek te lezen.

Sarah, 4 STW C

Het boek is een echt liefdesverhaal. Vroeger was ik er niet echt van bewust dat liefde niet altijd iets mooi is, maar ook veel gedoe met zich meebrengt. Dit boek toont aan dat liefde zowel voordelen heeft als nadelen. Daarom is dit toch wel mijn favoriete jeugdboek, omdat ik er veel van heb bijgeleerd.

Ines, 4 STWC

Ik ben een grote fan van de Harry Potter serie, zowel van de films en van de boeken. Het 6de boek, de Halfbloed Prins, is mijn favoriet van de 7 boeken omdat het goed geschreven is en om dat er veel humor in zit. Ook zijn er veel spannende momenten.

Ferre, 4 STWC

Ik heb het boek "de royals" gekozen omdat het gaat over een meisje dat haar beide ouders verliest en zichzelf probeert op te voeden.

Het is een meeslepend verhaal dat heel vlot leest en daarom vond ik het zo een leuk boek.

Lize, 4 STWC

Ik heb dit boek gekozen omdat Sneeuwwitje mijn lievelingsprinses was. Het verhaal is zeer mooi en je kan er iets ook iets uit leren. Door de film veel te kijken wou ik het boek dolgraag hebben. Na heel lang zeuren kreeg ik het uiteindelijk. Dit boek is ook heel mooi geïllustreerd met mooie prentjes.

Beatriz, 4 STWC

Ik heb dit boek gekozen omdat het één van de eerste boeken is dat ik zelf heb gelezen. Ik heb het ook gekozen omdat het leuke herinneringen opwekt. Ik heb het ook gekozen omdat ik,dit boek samen met mijn moeder heb gelezen.
De hoofdreden waarom ik dit boek heb gekozen is omdat het hoofdpersonage "Vos" op mij lijkt want hij is ook heel onhandig.

Rens, 4 STWC

Ik heb het boek "Tiny gaat op ballet" gekozen omdat dit boek de reden is waardoor ik ben beginnen dansen. 

Ik weet nog dat ik alle dansposities die in het boek werden getekend probeerde na te doen op mijn kamer. 

Ik vond de bewegingen in het boek prachtig. Mijn favoriete boeken waren de Tiny boeken omdat ze zo'n mooie tekeningen hadden. 

Na lange weken dansen en dansen in de living, schreef mijn mama me in in een dansschool. Allemaal dankzij Tiny.

Flo, 4 STWC

Ik vind het boek 'Slavenring' een absolute topboek, omdat dit boek mij is bijgebleven sinds de eerste keer dat ik dit boek las .

Wat ik het beste vond aan dit boek is het feit dat het 2 verhaallijnen bevat die in het midden van dit verhaal samenkomen.

Liena, 4 STWC

Dit boek is het jeugdboek van mijn vader. Het heeft zijn kindertijd overleefd, en is daarna mijn eerste jeugdboek geworden. Het eerste sprookje uit het boek 'fantazie zeven sprookjes uit de duizend' is 'het meisje met de zwavelstokjes'. Het is mijn favoriete sprookje want het heeft een mooi maar triest einde.

Dorien, 4 STW C

Dit boek is mijn favoriet boek omdat het heel spannend is en avontuurlijk. Je laat je ook veel snel meeslepen door het verhaal waardoor je het vervolg altijd wilt weten. Het is ook het eerste boek dat ik ooit had gelezen en ik was er fier op.

Jonathan, 4 STWC

Magnifiek

Ongelooflijk

Opgewekt

Ideaal

Speciaal

Tof

Elegant

 

Vet cool

Interessant

Supermooi

 

Het mooiste boek der boeken!

Jolien, 5 GWW

Dit is mijn favoriete boek “Truth or Dare”. Ik leen het van de bib (Arena), soms ga ik in het week het boek verlengen zodat ik het langer heb. Dit is een geweldig boek, vind ik.

Maroua, 1G

Het boek Fansi’s stilte is mijn favoriete boek omdat ik door dit boek veel over mijn geschiedenis heb geleerd. Dit boek blijft voor mij een topper omdat er velen kinderverhalen en liederen erin voorkomen waar ik mee ben opgegroeid, in dit boek heb ik de herkomst van die verhalen en liederen geleerd. Dit boek is een definitieve aanrader als je van mysterie en geschiedenis houdt.

Durnien, 4 STWC

Ik heb dit boek gekozen omdat het een prachtig en betoverend verhaal is. 

Het gaat over een geheime liefde, die later zal uitkomen.

Het leest vlot, en het is ook heel gezellig om te lezen!

Je kan je er makkelijk mee inleven en het zal je ook een heel goed gevoel geven.

Sita, 4 STWC

Hallo. Ik ben Sky en dit is een van mijn lievelingsboeken: Fantasia XII: Het vlammenravijn. Eigelijk zijn heel de reeks Fantasia boeken mijn favorieten maar ik kon niet kiezen. Ik heb echt alle boeken van Geronimo Stilton gelezen. Ik ben er gewoon dol op. Fantasia is een van mijn favoriet reeksen van Geronimo Stilton omdat ik zelf ook heelfantasierijk ben. Hopelijk kan ik de wedstrijd winnen.

Sky, 1G

Ik heb het boek “ Nikki op turnkamp “ gekozen omdat dit mijn lievelingsboek is. Dit boek gaat over turnen en daarom vind ik het leuk.

Je kan ook foto’s in het boek scannen met je gsm en dan zie je een korte video, dit is leuk omdat je af en toe ontspanning hebt.

Elsie, 3 STWA

Ik heb het boek 'Smul eet zijn buikje rond' van Plop gekozen omdat ik in mijn kindertijd dit boek altijd wou voorgelezen krijgen omdat mijn ouders goed kon voorlezen.

Ik wou ook altijd de bessen en de noten die getekend waren opeten omdat ze er heel lekker uitzagen.

Robbe, 3 STWA

Ik heb het boek "Moord op een schilderij", ik vind dit boek het beste tot nu toe omdat het  spannend en romantisch is. Het gaat over tieners die dezelfde leeftijd als ons. Het is een defectieve boek, het is ook een heel duidelijk boek en  goed uitgelegd. En het is ook een van de boeken die ik helemaal heb uitgelezen.

Awa, 3 STWA

Ik heb het boek “Has#tag” gekozen, omdat ik het een zeer leuk en leerrijk boek vond. Ik vind het ook zeer leuk verteld en het is op geen enkel moment saai geweest. Ik heb het boek ook gelezen op vakantie en dat maakt het toch een beetje speciaal.

Stef, 3 STWA

Het boek 'Een Moffenkind' is een zeer goed boek omdat ik het boek zelf al 3 keer heb gelezen en zal zeker niet de laatste keer zijn. Het is 1 van de enige boeken die ik tof vindt om te lezen en dan ook nog interessant is. het boek gaat over de na oorlogse periode. 

Viggo, 3 STWC

Ik heb dit boek gekozen omdat Ik het altijd in lagere school las .Het is echt een leuk boek  het heeft ook heel veel leuke prentjes waardoor je,je beter in het boek kan in leven en de acties die in het boek gebeuren zijn heel leuk en grappig.Misschien kan je ze ooit wel tegen u broerof zus of zus gebruiken dus je kan er altijd iets uithalen.

Fatima, 3 STWA

Het boek gaat over een pony dat word geboren in het wild. Dat na een jaar word gevangen genomen samen met haar zus. Ze leggen samen een lange weg achter en uiteindelijk verloren ze elkaar. Het is een boek dat ik al veel heb gelezen. Het is heel meeslepend

Nell, 3 STWA

Ik heb het boek "Het leven van een loser gedumpt" gekozen,omdat ik de hele reeks heb en ik heb het boek gepakt , omdat ik die vaak voor een presentatie gebruik.

Jakub, 3 STWA

Ik heb 'Tiny op de boerderij' als favoriete boek gekozen omdat ik vroeger de verhalen van Tiny erg leuk en boeiend vond. Ik was ook verzot op dieren, in dit verhaal kwamen er dieren uit de boerderij voor. Ik las normaal niet graag, maar dit boek vond ik leuk om te lezen.

Sydney, 3 STWA

Ik heb het boek gekozen ''De eend van Jules'' gekozen omdat dit boek mijn eerste boek was van toen ik kon lezen en ook omdat mijn leerkracht van de lagerschool het altijd voor las aan mij en ook voor de hele klas. Waarom ik dit boek gekozen heb is omdat het vol met prentjes zit en daarom was dit boek altijd duidelijk voor mij. 

Elaahe, 3 STWA

Ik heb het boek gekozen ''De eend van Jules'' gekozen omdat dit boek mijn eerste boek was van toen ik kon lezen en ook omdat mijn leerkracht van de lagerschool het altijd voor las aan mij en ook voor de hele klas. Waarom ik dit boek gekozen heb is omdat het vol met prentjes zit en daarom was dit boek altijd duidelijk voor mij. 

Zoë, 3 STWA

Ik heb het boek: vrienden voor het leven 

wat is er mooier dan echte vriendschap?

gekozen het is mijn lievelings boek omdat het een heel meeslepent & inleefbaar boek is. En het verhaal mij heel hard heeft geraakt. En de situaties in het verhaal herkenbaar kunnen zijn en je ze zelf kunt meemaken.

Lies, 3 STWA

Mijn favoriete boek is "Blij". Ik heb er heel leuke herinneringen aan omdat mijn kleuterjuf het boek  me voorlas en Mijn moeder las het boek ook elke avond voor me voor het was ook het eerste boek dat ik voor mijn jong kon zusje voorlas. Het boek gaar over blije dieren. Mijn moeder en juf lazen het altijd heel enthousiast voor me en daar  werd ik helemaal blij van. Het was een blij boek dat je altijd op kon fleuren. Ik hield er van. 

Sara, 3 STWA

Ik heb het boek "Mijn eigen teddybeer verhaal " gekozen omdat ik het van mijn oma en opa heb gekregen toen ik geboren was en mijn papa en mama het telkens voorlas.

Ik vond het boek ook heel leuk en de het toen helemaal vanbuiten.

Hannah, 3 STWA

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now